Marieke Leseman (1983) is altijd al creatief bezig geweest: tekenen, schilderen, boetseren, en ook schrijft ze korte verhalen en gedichten. Vanuit haar opleidingsachtergrond Ecologische Pedagogiek en haar werk in de gehandicaptenzorg, heeft ze een speciale interesse voor innovatie ontwikkeld. Naast de zorg voor haar twee kinderen, is Marieke in 2018 het project Kleigedichten gestart voor peuters en kleuters. Haar fantasierijke gedichten illustreert zij met digitale klei-animaties, met als doel om op eigentijdse wijze het jonge kind te stimuleren te lezen en creatief te zijn.

In november is haar eerste prentenboek met interactieve app uitgekomen via uitgeverij Palmslag. Dat is een waar familieproject geworden in het afgelopen ‘coronajaar’. Haar dochters beleving vormde de inspiratie voor het verhaal. Haar man heeft de app ontwikkeld en haar zoontje (1 jaar) heeft geholpen met het testen van de app door op alle knopjes te drukken. Hij is dus babyproof, haha.

Interview januari 2021

Rechten

Op alle gedichten, foto’s, video’s en illustraties op deze site rust het copyright van de schrijver, fotograaf en illustrator. Op alle personages uit het werk van Marieke Leseman rust copyright. Als je een fragment, gedicht, video of illustratie wilt overnemen, heb je altijd vooraf toestemming nodig van Marieke Leseman via het contactformulier of email info@kleigedichten.nl. Voor vragen over deze website kun je een e-mail sturen naar info@kleigedichten.nl.